lördag 27 augusti 2011

Urupukapuka Island with sport and rec!!!

Torsdag 18/8:
05.20 vaknar av att "Morning Mood" börjar spelas på min mobil telefon... vad tusan har hänt nu då?! Vill sova!! Nej, just det, jag ska gå upp nu, om 40 min ska vi samlas utanför skolan vid Mr Wippy. Bara att släpa sig upp då...
Trots en seg start så kom vi iväg, och 06.00 stog vi där, tillsammans med alla andra från sport and rec. Men någon saknas... Var är Mr W, vår lärare?? Efter 15 min bestämmer vi oss för att sms:a honom och efter ytterligare 15 min kommer han... Detta är första gången i världshistorien som han är sen till en fisketur!!!! Men han skyllde på sin fru, hon hade inte väckt honom... tror inte ett ögonblick på det... Sovkråka!!!
Vi var alla genomfrusna, det var kallt, till och med frost!! Men när Mr W öppnade upp Mr Wippy (bussen) var vi snabba att packa in. Vi skulle ha åkt iväg 06.00 men på grund av sen lärare och mycket snack (också från hans sida) åkte vi inte förens närmare 07... Men i alla fall, bättre sent än aldrig...
Som alltid när sport and rec åker iväg någonstans spelas musiken på hög volym, så vill man säga något, då får man skrika.
Till slut kom vi fram, nästan i alla fall, slutdestinationen för bussen var TeUenga Bay (vet inte om det är rätt stavning...) härifrån var det paddling i kajak som gällde, eller som för mig, A-L, Jess, Lexi, Vana och Michal, Mr W:s båt med all packning (det fanns bara 10 kajaker...). När vi kom fram till den absoluta slutstationen, Urupukapuka Island, packade vi in oss i rummen/"stugorna" som vi skulle bo i. Vi fem tjejer bor i en stuga, vi hade lyxen att ha egen dush, toalett och kylskåp. I killarnas rum är det bara två våningsängar...!
När vi var inpackade, lekte vi lite lekar, "sport and rec Dunken" mm. Sedan gick Damen, Blair och Vana och badade, hur tusan de kunde göra det med ca 15 C i vattnet förstår jag inte, killarna hade i alla fall våtdräckt men Vana hade bara badbyxor och T-shirt... Men jag fick bra bilder på när de hoppar från bryggan!!  På sen eftermiddagen gick vi och fiskade på andra sidan ön, eller ja, pojkarna och Jess fiskade, vi andra tjejer vi tittade på och störde och klagade på att de inte fångade något... Jag såg en "vild" stingrocka och en bläckfisk!!! Hur coolt är inte det?! Jade försökte fiska upp bläckfisken, men den var smartare än han och ignorerade honom. Matt Mo skulle försöka fiska upp stingrockan, men han missbedömde längden av sitt fiskespö, så när han halvsprang på klipporna fångade han något annat i stället "I catched a Jennifer instead" (jag vet att grammatiken är fel, men jag citerar Matt Mo).  Detta gjorde att vi alla halvlåg på marken och skrattade, som tur var så hade han inte lossat kroken från fiskespöt, så jag gjorde mig inte illa på den. Men roligt var det!!
På kvällen efter middagen spelade vi kort. Sedan spelade Matt Mo, Matt Mc, Joe och Benn ett "drinking game" fast med vatten. Och tur var väl det. Om de beter sig sådär med vatten vill jag inte veta hur de är med alcohol... Av olika orsaker (tror de mesta var p.g.a Steven) trillade Joe av stolen hela tiden... Vana kom med den bästa kommentaren "Some people can´t handle water".  Sedan gick vi ut på bryggan och ett antal killar badade, igen...

Fredag 19/8:
Efter frukosten satt vi tjejer vid ett av borden ute och läste. Sedan gick vi ut på bryggan och läste. Men det kom två båtar med turister, de var ute på delfin kryssning och åt lunch på Urupukapuka. Så då gick vi tillbaka till borden, som var på andra sidan huvudbyggnaden för att inte vara ivägen för turisterna. Medan vi satt där gjorde Vana en Haka med flippers on... Det var sååå roligt, Vana och Jade är de enda Maorerna på denna trip (vilket vi inte tänkte på förens jag föreslog att Vana skulle göra en Haka för turisterna, btw det gjorde hon inte, eftersom det är endast killar som får göra en haka, men bara för att det var kul gjorde hon en enbart för oss och med flippers on)  Medan vi satt där och pratade om allt mellan himmel och jord, och gjorde en top 5 lista med snyggaste killar av de som var med på ön, hittade vi allt möjligt roligt. Eftersom borden vi satt vid var utanför längan där killarna "bodde" var det inte direkt städat, och vad vi hittade var ärligt talat allt möjligt, kalsonger, strumpor, tröjor, mössor mm. Vi plockade upp en våtdräckt, stoppade den med handdukar, tröjor, byxor och allt vad vi hittade och sedan satte vi på en flytväst och en mössa, snäckor till ögon näsa mun och tog ett fiskespö och krokade på kalsongerna och vipps, så hade vi byggt "Bob"!!
På eftermiddagen hade Lexi, Vana och A-L åkt ut med Mr W och fiskat, och Jess och Steven hade försvunnit (...). Pete kom och han hade för tillfället inget att göra. Så han gick och frågade om inte vi kunde få gräva fram båten som spolats upp på land för några månader sedan... Så klart fick vi det. Så vi satte igång och grävde. Det låter tråkigt kanske, men ta med i beräkningen att det är ett par stycken (vi som inte fiskade vid tillfället, eller sov) som grävde. Försök att ha tråkigt om det går!! Någon timme/timmar senare var det dags att lyfta fören ut ur sin lilla grop och upp på platån som vi fixat till för att den skulle lätt glida ut när tidvattnet kom in i kanalen som vi också grävt. Först gick Michal och försökte väcka killarna som sov, kom tillbaka tomhänt. Så jag försökte i stället. Föst gick jag till köket och hämtade Steven och Eathen, det var lätt, bara att fråga om de kunde hjälpa till så kom de direkt. Sedan var det dags för Matt Mo, Matt Mc, Benn och Joe. What a mission... Frågade först, de låtsades sova, frågade igen, retades och "sov" sedan klev jag in i "stugan" och petade på Matt Mc han grymtade till lite och sa att han inte kunde förstå varför vi var tvungna att lyfta upp båten, det var inte ens våran båt och ägaren till den var inte här... Så jag svarade (en liten vit lögn) att kanske vi skulle få använda den. Genast satte sig alla upp. Nöjd, detta var enkelt, gick vände jag ryggen till för att gå ut, genast "somnade de om"... suck. Inte så lätt trots allt... Så jag gick tillbaka in, nöp joe i tån och ryckte lätt i Matt Mc:s filt (ville inte dra av den helt om det var så att han inte hade byxor på sig...) gjorde lika dant med Matt Mo och Benn. Matt Mo satte sig upp, sedan "svimmade" han tillbaka, så då tog jag ett fiskespö och petade på dem med. Varför tänkte jag inte på det tidigare? Så mycket enklare, de kom på en gång!! Tillsammans, skrattande, gick vi ner till stranden och lätt som en plätt lyfte vi båten!!
På kvällen lekte vi mördar leken, jag var den mest framgångsrika mördaren, så jag fick höra "No one is safe when Jen is around..." och "It is the quiet people you need to look out for". Sedan lekte vi Ghosty Ghosty. Vana var den enda som blev skrämd. Det var roligast att skrämma henne eftersom hon var så rädd...!

Lördag 20/8:
Efter frukosten gick vi ut på bryggan som vanligt, och vi såg tre stingrockor och jätte mycket fisk. Jess sprang och hämtade bröd så vi kunde mata fisken, men fiskmåsarna åt mesta delen av brödet... Sedan bestämde sig tjejerna för att ge sig ut på ett kayak mission, så jag gick upp på verandan till restaurangen och spelade kort med Matt Mo, Matt Mc, Joe och Benn. Lärde dem lite Svenska också. När Mr W kom tillbaka från sin fisketur och Jess och Vana kom tillbaka från kayak mission åkte Mr W, Jess och jag ut med Mr W:s båt, bara på kul. Vi körde omkring lite och jag fick köra båten också! När vi kom tillbaka lekte vi en klapp lek med en rugbyboll, ett bra sätt för mig och A-L att lära oss att kasta en rugbyboll, det är svårare än man tror...! Sedan skulle Jade, Vana och Eathan åka ut med Mr W och dyka. Men Jade kunde inte hitta en wetsuite, så han lånade Jess´s. Det var sååå roligt när han skulle ta på sig den, vi var tre personer som hjälpte honom, det är tur att han är så slim, för annars hade han aldrig lyckats, ännu mer roligt var det för att den är rosa!!! När vi vinkat av dem, låg resten av oss på gräset och halvsov, pratade, läste mm. Sedan gick vi ut på bryggan. Idag hände inte så mycket, vi gjorde nästan inget alls...
På kvällen använde vi ett av borden till att fillea fisk på, inte jätte populärt när de som jobbade där såg det... Men men... Efter middagen stod A-L, Lexi, Matt Mc och jag och fritterade fisk, samma storlek som fiskbullar fast mycket godare!! Jag diskade nästan hela kvällen, det verkade som om disken aldrig tog slut. Men jag måste ha gjort ett bra jobb, för 5 killar friade till mig under den tiden...! Hahahahaha!!!!!!

Söndag 21/8:
Dags att åka hem... Vi skulle mötas i köket 09.00, men det var närmare 09.30 innan alla var där. Så de som var sena, fick göra armhävningar... Vi gick igenom vad som behövdes göras innan vi åkte, som att städa köket e.g. Det bestämdes också att inga tjejer fick hjälpa till med köket, eftersom vi varit så duktiga igår och de andra dagarna. Men det tog inte lång tid innan det var enbart vi tjejer kvar i köket och städade, killarna var helt hopplösa... De som skulle paddla kajak paddlade iväg vid 11 tiden tror jag det var, och vi andra packade de två båtarna med all packning. Sedan åkte vi tillbaka till bussen och började packa in allt i den. Allt eftersom kom de som paddlat i land. Först var Blair och Damen. De kom ca 5 min efter att vi kommit dit... De hade paddlat snabbt!!! När alla var i land och bussen packad var det dags att åka hem... Jag tror inte att någon igentligen ville åka hem, men vi var tvungna att görad det...
När vi var på färgan till fastlandet såg vi delfiner!! Det var svårt att fotografera, men jag lyckades, tror jag fick det på film också!!
När vi kom fram till Russel köpte vi glass och sedan var vi definitivt påväg hem... Vi stannade vid ett rugby game någonstans mitt ute i ingenstans, D.H.S spelade, men vi var inte där länge. 10 min kanske.
Vi kom tillbaka till skolan vid 16-17 tiden något och S kom och hämtade hem mig och A-L.
Jag ville verkligen inte åka hem!! Vi hade ju haft det så bra!!! Men någon gång måste man ju tillbaka till vardagen i alla fall...

Jag tror detta var första gången som en rec trip till Urupukapuka inte hade något regn alls!! Vi hade inte bara tur med vädret!! Allt var perfekt och det vet jag att vi alla tycker!!
Men något som inte är lika roligt är att jag nu de senaste två dagarna har legat nerbäddad i sängen med en hemsk förskylning...!

2 kommentarer:

  1. Jätte kul det låter!!!! Stackars dig som blivit förkyld igen!
    Krya på dig!
    Hoppas få se lite bilder snart!
    Kram
    mamma

    SvaraRadera
  2. Vad kul Ni har det.
    Betänk, allt som du får uppleva, där.
    Samla på dig ALLA dessa, små "minnen".

    Ulf,

    SvaraRadera